Written by ftervadmin on szeptember 24, 2019 in Cikkek

Az elmúlt néhány napban próbáltunk utána nézni milyen lehetőségeik lesznek a pályázni szándékozóknak az Otthon Melege Program, Konvektorcsere alprogram keretein belül. Többször léptünk kapcsolatba a pályázatkezelővel, amiből kiderült: a bejelentéssel ellentétben a támogatás csak és kizárólag konvektorcserére, annak újra cserélésére vagy MIKA kazánnal való helyettesítésére igénylelhető, tehát a „teljes fűtési rendszer korszerűsítése” ennyire terjed ki.

A pályázat rövid kivonata INNEN tölthető le. A programról tájékozódhat a https://konvektor2019.nfsi.hu   oldalon lévő „Pályázati felhívás és útmutató” dokumentumból (a lap alján, a letölthető dokumentumoknál).

A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdéseivel kapcsolatban a https://konvektor2019.nfsi.hu/  oldalon lévő elérhetőségek egyikén érdeklődjön.

 

RÉGI KONVEKTOR CSERÉJE ÚJ KONVEKTORRA:

A konvektorok cseréjének munkadíját nagymértékben befolyásolja, hogy a régi konvektort milyen nehézséggel tudják kiszerelni, illetve az újat beilleszteni. Ezeket annak idején lakásonként változó mértékben rögzítették a falba, emellett a parapetek nagysága is változó, tehát járhat fal véséssel és annak helyreállításával is, valamint új faláttöréssel a deflektornak. Ha csak a régi konvektorát, cserélné le újra, és nem jár nyomvonal módosítással, mérőáthelyezéssel és nem változnak a légellátás feltételei, akkor ez a verzió „egyszerűsített készülékcserének” minősül és nem kell bevonni gépésztervezőt, nincs szükség engedélyezésre. 

FONTOS: A légellátási feltételeknek a jogszabályban leírtaknak meg kell felelni. Mindenképp kérje ki szakember véleményét.

MIKA MINIKAZÁN ÉS RADIÁTOROK A KONVEKTOROK HELYETT:

Ennél a verziónál a támogatást csak a MIKA kazánra és az azzal kapcsolatos munkákra, valamint a gépészeti tervdokumentációra és MEO-ra lehet igényelni pént, a kapcsolódó csövekre, radiátorokra és azzal kapcsolatos munkákra nem.

A költségeket befolyásolja a csövek típusa, hossza, falba vésve vagy falon kívül akarjuk szerelni, mekkora és milyen teljesítményű, gyártmányú radiátorokat akarunk felszerelni, valamint a régi konvektorok leszerelésének nehézsége.

Ez a verzió „készülékcserének” minősül, gépésztervezőt kell bevonni!

Az ingatlanja adta lehetőségekről és a költségei alakulásáról mindenképpen egyeztessen kivitelezővel!

Az F-Terv Épületgépészet Kft., mint épületgépész tervező vállalkozás, nem foglalkozik a pályázat beadásával, vagy az ahhoz szükséges dokumentáció megszerzésével, valamint a projektek kivitelezéssel. Kivitelezőt a Kelet-Magyarországi régióban tudunk ajánlani. Minden egyéb ügyintézés a pályázót terheli.

MUNKÁLATOK AHOL MINDENKÉPP BE KELL VONNI GÉPÉSZTERVEZŐT:

– készülékcsere (ide tartozik pl. ha a konvektorok helyett, a MIKA kazán kerül beépítésre)

– ha a meglévő konvektorok mellé plusz konvektorok kerülnek beépítésre

– gázvezeték nyomvonalának változása, kéményt érintő változások, légellátást érintő változás (ablak csere, szellőző kiváltása/lezárása), gázmérőhely áthelyezését érintő változás.

FONTOS! Minden beavatkozást a gázhálózatba (ide értve a konvektor cserét is), csak és kizárólag engedéllyel rendelkező, regisztrált gázszerelő végezhet! 

Reméljük tudtunk segíteni és amennyiben olyan munkálatot fog végezni ingatlanjában, amihez engedélyes gázterv és a szerelést követően MEO szükséges, kérjük ne habozzon keresni!

A tervezés és a MEO ára egyéni egyeztetés után kerül kiszámításra.

Érdeklődjön a winkler.fterv [kukac] gmail.com e-mail címen, ha magára ismert és gépészeti tervezés szükséges.